Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) je imenovan kot pristojni organ Ministrstva za zdravje RS za prejemanje, shranjevanje, obravnavo, analiziranje in objavljanje podatkov ter meritve emisij iz tobačnih izdelkov. V ta namen smo razvili tudi spletno stran www.tobak.si.
Namen poročanja o tobačnih izdelkih, elektronskih cigaretah in posodicah za ponovno polnjenje je zagotavljanje visoke ravni zaščite na področju varovanja zdravja, varstva okolja in varstva potrošnikov.

V skladu z določbami Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (Uradni list RS, št. 9/17 in 29/17)) morajo vsi proizvajalci in uvozniki tobačnih in povezanih izdelkih predložiti določene informacije, vključno s sestavinami, emisijami in podatki o prodaji.

 Več:
Pravilnik o poročanju o tobačnih in povezanih izdelkih (Uradni list RS, št. 9/18)
Obrazec za plačilo pristojbine iz 10.člena Pravilnika, točka (1) za proizvajalce in uvoznike (predlagatelje). V obrazec navedite vse tiste ID številke izdelkov, ki ste jih oziroma jih še boste prijavili preko skupnega portala EU-CEG. Prosimo vas, da nam izpolnjen Obrazec vrnete na elektronska naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Portal European Common Entry Gate (EU-CEG) preko katerega predložite informacije o tobačnih in povezanih izdelkih. Navodila za prijavo in pridobitev identifikacijske številke predlagatelja (ID), so na voljo pri Evropski Komisiji. Za prijavo morate ustvariti račun in zaprositi ID številko. Prijavnico in navodila lahko prenesete s spletne strani EU-CEG.

Vsa vprašanja glede poročanja lahko naslovite na elektronska naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..