Vabimo vas na strokovni posvet z naslovom Pitna voda v Mestni občini Ljubljana – pot od vodnega vira do kozarca, ki bo 23. spetembra 2019 na Zavodu za Gradbeništvo Slovenije (ZAG), Dimičeva ulica 12, 1000 Ljubljana.

Napoved od 18. do 25. septembra 2019

Sezona cvetnega prahu ambrozije se v večjem delu Slovenije izteka, obremenitve bodo nizke, v SV Sloveniji in Brežiški kotlini pa bo lahko ambrozija še vedno povzročala zdravstvene težave. Sezona pojavljanja alergenega cvetnega prahu drugih vrst rastlin je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka, v Primorju nizka.

Za več informacij kliknite tukaj ali pišite na pelodinfo@nlzoh.si.

 

KAKO SE UGOTAVLJA SKLADNOST IN VARNOST IGRAČE

Sreda 2. oktobra 2019 (9:00 – 13:30)

Seminar je namenjen proizvajalcem igrač majhnih podjetij in dejavnosti. Prikazan bo postopki izdelave tehnične dokumentacije in njenih vsebin (kosovnica, ocena varnosti), pristopi ugotavljanja različnih možnih tveganj kot so kemična, mehanska in fizikalna, električna, vnetljivostna in morebitna druga, v povezavi s splošnimi informacijami o standardih in predpisih, ki določajo varnostne zahteve ter predstavitev pomena vsebine Izjave o skladnosti.

NLZOH je skupaj z NIJZ in ARSO organiziral 5. srečanje PODNEBJE, OKOLJE IN ALERGIJE, ki je potekalo v Celju 4. junija 2019. Na srečanju smo izpostavili pomen večletnega sledenja stanju okolja in zdravja, dostopnost informacij javnosti. Z interdisciplinarnim pristopom izboljšamo kakovost informacij.
V sklopu evropskega tedna trajnostnega razvoja bomo na NLZOH organizirali dogodek PODNEBJE, OKOLJE IN ALERGIJE, ki bo ki bo 4. junija 2019 ob 15.30 na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, Območna enota Celje, Ipavčeva 18, Celje. Vabljeni!