V skladu z določili Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije sporočamo, da Republika Slovenija priznava rezultate testiranj na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki so bila opravljena v laboratorijih držav članic EU ali schengenskega območja in opravljajo testiranje na virus SARS-CoV-2 z metodo PCR. 

Vse novice v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in delovni časi naših labortaorijev.

Napoved od 23. do 30. septembra 2020

V nižinah je glavni alergen v zraku cvetni prah ambrozije, obremenitev se niža, padavine bodo pospešile zaključek sezone, nadaljevanje sezone pričakujemo le v SV Sloveniji. V Primorju bo obremenitev nizka.

Za več informacij kliknite tukaj ali pišite na pelodinfo@nlzoh.si.

 

Predsednik republike Borut Pahor je zdravnicam in zdravnikom v petek izročil repliko priznanja 𝐣𝐚𝐛𝐨𝐥𝐤𝐨 𝐧𝐚𝐯𝐝𝐢𝐡𝐚 in se jim tako zahvalil za požrtvovalno delo, ki so ga opravljali med epidemijo, pred in po njej, za strokovnost in predanost zdravju ljudi.

V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije smo testirali koncentracijo alkohola v 15 razkužilih s polic slovenskih trgovin, bencinskih črpalk in lekarn.